Hop til indholdet

Turforslag 6: Skoven og søen

Det vrimler med fugle ved Brændegård Sø, og ornitologer kommer langvejs fra for at følge med i fuglelivet.

Det vrimler med fugle ved Brændegård Sø, og ornitologer kommer langvejs fra for at følge med i fuglelivet.

Rundt om søen med afstikkere

Turen er næsten identisk med forslag 4 Brændegård Sø, men den er noget længere takket være to afstikkere i skovene nordøst og øst for søen.

Havørnen yngler ved Brændegård Sø, og skarven har sin danske højborg her. Søen er kendt af fugleinteresserede viden om, der er næsten altid spændende ornitologiske observationer at gøre.

Skarv, fiskeørn, rørhøg, spurvehøg og musvåge ses regelmæssigt. Forår og efterår raster store flokke af grågæs på søen, skeanden med den frynsede tunge mellemlander i marts og april, og stor skallesluger kigger også forbi.

Rideruten fører også gennem Nybo Mose, en højmose, som er en sjælden naturtype. Her gror planter som rosmarin, lyng, klokkelyng, tue-kæruld og hvid næbfrø, og her lever også sjældne insekter som sortgrå sækspinder, bølleblåfugl, eng- og moseperlemorsommerfugl.

Fakta

Kræver ridekort til: Brahetrolleborg

Turens længde:12,4 km

Turforslag 6
Klik på kort for større format

Gode råd

Ved Brændegård på søens østside er opsat informationstavler om søens fugleliv. Herfra får du et fint kig over søen, og du vil ofte møde fugleinteresserede. De vil som regel gerne fortælle mere om fuglelivet, hvis du spørger pænt.

Det bedste kig fås om morgenen og om formiddagen, når du har lyset i ryggen ved Brændegård.


Tilbage