Hop til indholdet

Turforslag 7: miniferie

 

Tidselkroggaard3

Tidselkroggaard fra haven

Mini-ferie med hest – Tag hesten med, få bagagen transporteret og nyd det smukke varierede landskab i Det Sydfynske Øhav med din hest. Turen her byder på en palette af naturoplevelser; fra herregårdsstier igennem skovene, smukke istidsbakker, udsigter over Øhavet og fine strækninger, der indbyder til en god omgang galop eller tølt.

Program:

Dag 1: Ankomst til Tidselkroggaard

Dag 2: Turridt, kort tur fra Tidselkroggard til Fåborg Camping ca. 13 km

– længere tur fra Tidselkroggaard til Stald Nyhave ca. 20 km

Dag 3: Turridt fra Stald Nyhave til Naturkompagniet ca. 25 km

Turen kan bookes hos hver af de nævnte høhoteller, der er behjælpelige med at booke hele turen, transport og madpakker. Dog skal man selv sørge for aftensmad, som kan bestilles!

Turen her er et forslag, der giver dig en god oplevelse af rideruten og det varierende landskab, den byder på, og samtidig opleve komfort i form af bagagetransport og frokostpakke. Der er også andre høhoteller i området, f.eks. Højrupgaard med hytter, shelter, put & takesøer! Faaborg Camping er en fin base med mange turmuligheder og store folde. Stald Nyhave er et nybygget høhotel med ny udendørs ridebane, god beliggenhed direkte på rideruten! Tidselkroggaard er flot højt beliggende med folde og flere overnatningsmuligheder, men bedst egnet til mindre grupper. Naturkompagniet ligger i naturskønne omgivelser med flere separate folde og forskellige overnatningsmuligheder. Fra Naturkompagniet har man direkte adgang til skoven og rideruten ad privat grusvej.

Inden du begiver dig ud på din mini-rideferie, kan det være en god idé, at læse vores info-folder igennem, hvor du finder alle de praktiske oplysninger du kan få brug for på din ferie. Du kan downloade folderen her: Ridegæst_praktisk_info

 

pictogram_høhotel_riderute

Fakta

Turens længde: Dagsturene er på ca. 20 km., men kan ændres og justeres efter lyst og niveau.

Print hovedkortet, hvor du kan se alle numre og vejkryds med videre, og hav det med. Det er også en god idé at have downloadet app’en Outdoor Guide, Det Sydfynske Øhav, hvor du finder kortene over rideruten. Disse kort kan du downloade til din telefon og tilgå, selv om der ikke er wifi eller netforbindelse.

Gode råd

Når du booker din miniferie, så giv besked om, hvor du evt. har brug for at blive samlet op og kørt tilbage til din trailer (mens din ridekammerat holder begge heste).

En god idé, når du planlægger en længere tur er desuden at finde ud af, hvor den nærmeste smed, dyrlæge og grejbutik er – hvis uheldet skulle være ude. Du kan downloade vores info-folder om de praktiske ting (inkl. telefonnumre til fx dyrlæger) her på siden eller i menuen under ‘Gode Råd’.

Guidens hjemmegjorte kort over turen.

Guidens hjemmegjorte kort over turen.