Hop til indholdet

Svanninge Bjerge

stor_Kalve-ved-vaeltet-trae

Smukke kreaturer af racen Welsh Black sørger for naturpleje i Svanninge Bjerge.

Langt fra alfarvej

Svanninge Bjerge er et stort sammenhængende naturområde på næsten 500 ha., som ejes og drives af Bikubenfonden. Formålet er blandt andet at bevare og udvikle særlige naturtyper samt give publikum god adgang til området.

Rideruten gennem Svanninge Bjerge blev anlagt før projekt Riderute Sydfyn, netop for at tilgodese  ryttere, og skiltene afviger derfor lidt fra resten af Riderute Sydfyn.

Kendetegnet for Svanninge Bjerge er det meget kuperede terræn og de store  åbne områder med græssende Welsh Black-kvæg. Kvæget bevæger sig rundt i området og har næsten 100 hektar at gå frit på.

Rideruten er ført igennem skoven og de åbne vidder på en måde, så hest og rytter holdes  fri af hegn og kvæg. Det er extremt vigtigt at følge ruten, da man ellers kommer på afveje!

In the wild west
Ruten fører gennem smukke skovområder, til flotte udsigter, ad dunkle stier, forbi de græssende kreaturer ad sin helt egen sti.  Der rides kun ganske få steder på de almindelige skovveje. Som rytter får du oplevelsen af at være langt fra alfarvej, ude i wild west.

Ruten i Svanninge Bjerge er et loop der kan rides som sin egen tur eller man kan vælge at ride en del af ruten – sydom eller nordom – hvis planen er  en længere tur, hvor man passerer gennem området. Igen er det vigtigt at huske at ruten ikke kan afviges.

Gode p-pladser
Der er gode p-pladser langs Nyborgvej, Svanninge Bjerge ved hjørnet af Knagelbjerg mod Sollerupvej og rastepladsen ved Høbbet, ved Gåsebjergsand/ naturlegepladsen og ved Naturstyrelsens P-plads ved Svanninge Bakker/Restaurant Skovlyst.

Om ridning i
Svanninge Bjerge

  • Ruten i Svanninge Bjerge går cross crountry, hest og rytter bør have lidt terrænrutine
  • I Svanninge Bjerge drives ikke bukkejagt, så ruten er åben i maj, juni og juli uden begrænsninger i morgen- og aftentimerne
  • Da ruten ofte leder hest og rytter ad nye små stier, skal man holde godt øje med markeringerne første gang, man rider på ruten
  • Det er ikke svært at finde vej, bare følg skilte.
  • Svanninge Bjerge er en privat skov, ejet af Bikubenfonden, og færdsel i Svanninge Bjerge følger reglerne for al anden privat skov. Ridning er udelukkende tilladt med ridekort.

Flere informationer om
Svanninge Bjerge

www.svanningebjerge.dk

Tilbage